Memilih



Bila orang cakap "mu ni memilih sangat lahhh" aku bangkang gila babun! Mana ada memilih. Tapi bila difikirkan balik. Semua orang memilih. Walaupun sikit. Ehhhhh tak payah nak bangkang sangat. Mu nak approve orang kat pesbuk pung mu tengok hitam ka putih, comey ka huduh, hensem ka boroi. Kan?!

Sebab aku. Ha lah aku nak add orang tadi kat pesbuk baru aku tahu yang aku ni memilih. Aku tengok pempuan yang ala ala ayu lipstick merah kalah jemah aku tak add dah sebab tahu dia ni jenis cemana. Kalau tak jenis suka tag gambar dia suka hati ni mungkin jenis update status "hari ni pakai baju pink. HASHTAG SINGLE", "hari nih makan koteow goreng. HASHTAG SINGLE". 

Nak add yang laki pulak aku tengok hensem ke tidok. Alah tak payah nak kata aku nih perasan perfect sangat lah sebab semua orang macam nih. Moralnya kat sini yes memang betul tak payah nak berlagak perfect. Kalau taknak add tak payah add. Macam orang nak berkawan sangat dengan mu? Kahkah. Pekena sebutir kat diri sendiri. Kbye.

Terima Kasih Daun Keladi, Dah Bace Komen Lah Sekali :)

3 komen:

Cik Yatt said...

dalam islam pun diminta utuk memilih.. tapi jangan terlalu.. Allah pun tak suka.. kita tahu yg terbaik untuk kita.. kita pilih :)

eita said...

dalam hidup ni kite harus memilih

Ku Azniza said...

kite pon dah memilih skang. dulu x pon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...