Perempuan Dan Duit


Tittle kemain matrealistik. K now aku ghasa laka laka je sebut natang matrealistik tu sebab aku pelat 'R'. Padahal, lisa surihani pung tak boleh so aku dalam golongan perempuan cantik lah. Eh 🙊

Walaupun semiskin mana pun seseorang perempuan tuh, aku yakin we ols ada satu persamaan yg majoriti semua gigirls ada ni! What3 the persamaan tuh? Bab peghabis pitih. Atau maksud yg mudah difahami, habiskan duit. 

Sebab apa taw. Aku dah kaji, kita nih ada satu kuasa yang maybe kuasa yang tak ada pada golongan berbulu kat muka tuh. Kuasa apa? Kuasa membeli yg tersangat gelojoh. Idk, even benda sikit pun tetap ada perangai tuh. Selagi duit tak habis kat tangan selagi tu kita tak pikio kan?? Ok dah habis duit baru kita pikir lah apa tindakan yg harus kita buat. Samada mintak pakwe, mintak makbapak, kerja kuat sikit, atau apa? Beli hutang. Kahkah.

Tuh masa ada duit. Dia punya rambang, belum srmpat pegi mall lagi dah habis 150++. Eh kemana? Apa lagi? Instashop lah! Sekali scroll kau tahu apa bro? 10 dah berkenan? Boleh imagine pulak bila masuk mall? Selangkah masuk tuh otak dah aktif gila babeng tahap kalau otak macam nih masuk exam confirm straight A!

Masa takde duit pulak? Otak aktif lagi babe. Aktif ni duk pikir nanti dapat duit gaji ka duit sapa3 nak derma ka nanti dalam otak nih dah ada list nak beli apa. Tu yg dah list. Yg terrrnampak yg tak ada dalam list cemana? Gila lah nak bela perempuan mcm ni. But as you know lah kebanyakan perempuan macam ni dia lebih berusaha sendiri tak mengharapkan duit orang lain sebab kepuasan membeli dari harta sendiri itu lebih syok. Trust me. Kbye.

Terima Kasih Daun Keladi, Dah Bace Komen Lah Sekali :)

5 komen:

nuyui a.k.a miss YUI said...

kena pndai beringat..hihih

Ku Azniza said...

lamanya x melawat mee~

zuhdi sanusi said...

ooo cm tu ke., dahsyat tul org pmpuan nih kan., huhuhu

muja said...

sekarang dok aktif update blog orang lain kumpul gaji nak beli brang online,, haha

Cik Yatt said...

haha yatt gitulah.. tapi pndai gak la nyimpan skit2 nak kawen katanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...