GOOGLE + BLOGGER = DOSA

ASSALAMUALAIKUM...


Terjah punya terjah blog harii nih ramai lah jugak yang tayang gambar terdedah tang sanaaa terdedah tanggg siniiii terdedah tangg sununnnn. Nak letak gamborr boleh tapii jangan lah sampaii membangkitkan rasa kegerrrrsangan. 


Kenapa? Terasa? Memang nak bagi terasa.


Tambah - tambah lagii dekat blog. Huihhhhhh. Tahu tak dekat google penuh gambar awak?? Cuba awak search image dekat Google guna nama blog awak. Jengjengjengg. Cantik kan? Tengok nihhh. Gambar sapee??


Yang mukanye Mee tutup dengan warna pink tuh sejuk lah kan hatii tengok. Tapiiiii. Macam mane pulak yang warna Merah tuh? Tengok lah. Gambar awak tersebar tahu tak. Nak remove balik dari Google tuh bukannye senang. SUSAH!


Bukan nak cakap kat perempuan jee. Lakii pon kena amik tahu jugak nihh. Jangan tayang pusat eh! Hehe.


Jadiii.. Mee nasihatkan jangan terlalu banyak letak gambor dekat blog. Boleh? Cukup lah dekat FB. Private sikit kan? Mee buat entry nih bukan nak mengata, tapii nak nasihat. Sebab gambor Mee pon ada dekat Google. HUKHUK! 


Nak remove cmane? Tengok dekat tutorial Mee okay? Tapii setiap gambar yang kite request tuhh tak semestinye Pakcik Google trima taw. Nasib lahhh :)


Tengok gambar Mee banyak ouhhh >>KLIK!!!<<
Terima Kasih Daun Keladi, Dah Bace Komen Lah Sekali :)

13 komen:

shameel Iskandar said...

apa kata kita tukar kpt google+ blogger =pahala. Caranya jgn letakkan gambar yg mengaibkan(diri sendiri dan org lain) ttp letakkan gambar pemandnagan yg menunjukkan cantiknya alam ciptaan Allah.

Tapi byk2 lagi dosa2 lain kt blog dan FB berbanding dosa gambar ni sbb dosa gambar tak libatkan akidah. ni yg lebih besar dosanya

http://www.bicaradariaku.com/2011/03/rahsia-tarikh-lahir-ramalan-yang.html

dan

http://www.bicaradariaku.com/2012/02/pesanan-buat-mufti-jadi-jadian.html

said...

pesanan yang berguna. thanx ;)

Aien Nia said...

gambar aien ad dekat google .alahai~

myra azraff said...

gambar saye pun ade gak...tpi yg pakai tudung la...ingat dah padam semua..dah xde pape dah...bila bukak gugel ade lagi.....i don't have any idea..haizzz...=_='

Amirah Zulhijjah said...

mira dah check..gambar mira pun ada dekat google..tapi dlm 2,3 keping la..sbb mira pun tahu risiko bila letak gambar too much dlm blog ni kan..huhu..takut..that's y dekat blog byk share gmbr dr google je..hehe..anyway, thnnks..mira akn buat sbg peringatan..eh..follow sini..sbb blog berguna..nak tgk tutorial remove gmbr kat google..=)

Amirah Zulhijjah said...

awak..nak credit entry ni boleh tak..boleh laaa ehh..hehe..nak pinjam..t kita kredit..^^

-SUPERGIRL- said...

shamel - yeahhh :)

-SUPERGIRL- said...

ain - thanx :)

-SUPERGIRL- said...

aien nia - ha dlte pat ! :)

-SUPERGIRL- said...

myra - kalau gmbar yg elok , awk tak pyh lah risau eh :)

-SUPERGIRL- said...

amira - yeye sy benaekan . hihik . credit jgn lupe taw ! hihi :)

Amirah Zulhijjah said...

hehe..thanks2..mira dah update..sudi2 la tengok..heee

-SUPERGIRL- said...

ye dah tgk pon . hihi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...