Makan Tahi Ayam Tanpa Sedar


Susah jugak nak lukis telur ehh even dia bulat macam tuhh. Hehe. Okay awak sedar tak kadang-2 awak makan taik ayam? hah hah hah? Jangan risau mungkin sikit jee. Haha. Sebelum awak nak guna telur awak ada basuh kasi bersih dulu tak?? Ada yang basuh dulu tapi ada yang tak. Main kasi pecahhh jee telur tuhh dalam mangkuk.

Awak tak tahu telur yang meleleh dekat tepi kulit telur tuh dah ajak taik ayam join skali masuk dalam mangkuk atau kuali awak. HAHAHAHA! Buerkkkk. Dan secara automatik telur tuh akan masuk dalam anak tekak awak. Wah best makan taik ayam kan? Muahaha.

Jangan segan silu tekan Churp-2 :)


Terima Kasih Daun Keladi, Dah Bace Komen Lah Sekali :)

39 komen:

Amanina ツ said...

aih.. saya basuh.. hahaha
makan taik ayam, uwerkkk.. :DD

ciksukaberangan said...

erk.. apakah.. kadang2 ta basuh. haha. thanks!

-SUPERGIRL- said...

amanina - sedap tak makan taik ayam ? hahaha

-SUPERGIRL- said...

csb - mcm mee lah . hahhahaha

♥ wawawawa ♥ said...

sy basuh! heee

-SUPERGIRL- said...

bagus wawa ! hehe

merahitujambu said...

betul2..kita memang di galakkan basuh telur..=)

zaza iman said...

eh zaza basuh dulu =)

-SUPERGIRL- said...

merah - betol tuhhh :)

-SUPERGIRL- said...

zaza - betol basuh ? pasti dah tak makan taik ayam ? haha

Hanamiko Sakura said...

baja taik ayam?? hehe,, hana basuh lah telur tu sblom masak.. euww.. hahahaha

Nur Atikah said...

sy sblum nk pecahkan telur tu, msty basuh dulu hee

-SUPERGIRL- said...

hana - ha baja taik ayam dlm perot tuh . haha

-SUPERGIRL- said...

atikah - bagoslah :)

Haruno Hana 하나 said...

wajib basuh sblum guna.. haha..

liya alia said...

bluekkk. geli sangat makan tahik ayam. nasib baik kat rumah adik bongsu suka main telur. basuh telur betul2 guna sabun lagi. bhahahahaha

-SUPERGIRL- said...

haruno - yee wajib bukan sunat :)

-SUPERGIRL- said...

liya - haha ! geli bebenor nampaknyeee :P

Cik Chokie said...

sebab tulah islam mewajibkan basuh telur tu dulu . basuh kalau boleh kite gosok. bukan basuh gitu je. bile kite tak basuh, so makanan tu jadi najis, n hukumnya haram jika kita memakannya :)

# maklumat ini miza dapat dari tanyalah ustaz :)

-SUPERGIRL- said...

yee betol tuh :)

OH JEJEM said...

EEEEE. Geli pulak. HAHA. Btw, cantik telur ayam tu. Hihihihi

-SUPERGIRL- said...

cantik ? amik lah buat telur mate keboww . haha

Mizzs Ninie said...

Saya mmg basuh.. Btw, terbang ke blog saya sepeti yang dijanjikan.. hehe.. :)

CikPuan Azizah said...

ek.. jijah basuh tau.. bersih2 lagi..hehe

-SUPERGIRL- said...

nini - okay :)

-SUPERGIRL- said...

kak jijah - bagus lahh :) hehe

sis92 said...

selebet..

sis mmg basuh ok, kebersihan plg penting :D

eLLa n aLia said...

eeeehhh.. saya basuh tau.. haha.. yang makan murtabak kat kedai mamak tu.. hah! hati2.. haha

shida'R said...

betul ke mcm tu?? bkn dr org yg duk proses kat kilang tu dah siap basuh ke?? heheee :P

-SUPERGIRL- said...

sis - bagos lah kalau basuh . hehe

-SUPERGIRL- said...

ella - ha roti canai sume tuh kan . haih bahaya betoi

-SUPERGIRL- said...

kak shida - ad yg tak basuh . hehe

Reena said...

Rasanya ni terjadi kalau kita makan dekat luar. Kalau dekat rumah sendiri, cuci sampai kilat gitu. Hehehe

-SUPERGIRL- said...

hahaha wah smpy kilat2 ... hahaha

Nur farahiza said...

saya basuh sebelom pecah kan , hahaha

-SUPERGIRL- said...

bagoihhhhhh :)

steffany daph said...

haha. kita bsuh dulu :P tak nak mkn taik aym.

-SUPERGIRL- said...

hehe . makan taik kambing nak ? haha

cci said...

eiiuuuu... cci salu basuh k.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...