Abil4fauziah | Pengorbanan Seorang Suami



Ada yang baca paper atau tengok TV tak pasal pasangan Abil dan Fauziah? Rugi kalau tak tengok. Betul betul menyayat hatii .. Yang paling membuatkan Mee bersemangat nak buat entry pasal nih bila Mee tahu Abil ada buat satu blog yang macam beliau bercerita kepada isterinya sendiri iaitu Fauziah tentang kehidupan harian mereka. Cara penulisan Abil betul betul buat Mee rasa TERHARU. Kat bawah ni yang Mee copy dari blog Abil ..


"Assalamualaikum dan salam sejahtera. Siapa sangka dalam sekelip mata atas kehendak Allah s.w.t & ujian dariNya, isteri tercinta telah di serang asma pada Jun 2011 yang telah menyebabkan beliau mengalami kerosakan pada saraf otak. Blog ini adalah sebagai rentetan kehidupan saya & isteri. Dear, blog ini warkah buat tatapan you apabila you sembuh nanti. Warkah ini adalah bukti kasih sayang takkan pudar (InsyaAllah). Kepada pembaca, doa & semangat dari kalian sangat kami perlukan."


Abil sanggup berhenti kerja semata mata nak jaga Fauziah yang pada awalnya menghidap asma dan telah menyebabkan sistem saraf otaknya rosak. Neh baru lah suami mithali .. Lagi menarik, Abil juga ada buat Facebook Fan Page Dana Sinar Fauziah . Link blog >> http://abil4fauziah.blogspot.com/




Terima Kasih Daun Keladi, Dah Bace Komen Lah Sekali :)

18 komen:

shidaR said...

huhuhu nk derma shida bkn org kaya raya..cuma mampu berdoa dengan tulus moga sembuh seperti sediakala amin ~

muhammad asyraf said...

ini yang masuk paper tu kan?

semoga allah menyembuh isteri beliau.. amin

kak..saya follow sini ye..
www.kisahsigemok.com

BeLLa said...

cinta yg tiada sempadan bukan senang nk dpt lelaki mcm ni untung bini dia :D

Aishah Jahirah said...

ada tgk kat TV....dia sgt bertuah sebab suami dia jaga dia sebaiknya,tak semua pasangan sanggup jaga pasangan msg2 yg sakit teruk...semoga Allah permudahkan urusan suami dan sembuhkan penyakit isteri....amin

adibbbb said...

untung sangat isteri dia dapat suami macam ni. ternyata lelaki baik masih wujud kat dunia ni. :)

Everything's Everythings said...

Bagus suami dia ni ^^
Semoga Isteri dia dpt sembuh..
amin

Azee Hana said...

berat mata memandang,,berat lagi bahu memikul..huu

Fel said...

Hiba.

duniafana said...

sedih aaa.nnt nak bagi sumbangan

E'in said...

e'in ade bace pasal kisah nie.. bagus kan suami die.. cinta till jannah..

azizah :) said...

Alhamdulilah cinta sampai syurga..inilah cinta sejati..moga2 kita dan suami kita nanti boleh lakukan macam ni jugak.. Amin amin.. moga kak fauziah cepat sembuh!

Detective Fiqa said...

semoga Allah sentiasa memberkatinya :') huhuh sedihh :(

Hasrina said...

sedihnya...mari sama2 doakan mereka

dyabunga said...

dya pun pernah review blog abil.. mmg sedih bila baca entry kt blog tu

tirahzairi said...

sedih tgk :(

♥ wawawawa ♥ said...

belom tgk lg blog die..tp tgk entry awk nie pon dah sedih huhu~

Si Matatajam said...

Bertuah Fauziah dapat suami baik dan setia macam Abil...moga segalanya dipermudahkan Allah swt

Aliff Haikal said...

baca cebisan ayat tu pun dah tersnetuh :")

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...