Aku Yang Dipanggil "Muka Ketat"







Memang muka Mee kalau sekali pandang macam cuka, dua kali pandang insyaallah macam Citinurhajija.. Huahuahua. Masa mula mula masuk kelas, budak budak lain tengok Mee macam Mee sorang jee tenggiling yang belajar dekat kelas tu. Yelah korang manusia. Aku nih tenggiling. Lepas beberapa bulan, Mee mula rapat denga semua. Dan tak sangka kawan kawan cakap macam nih..


"Seriously, mula mula tengok muka kau masuk kelas neh rasa nak sepokkkk"

Peace yaw!


Masa dekat kolej pun macam tu jugak. Mee pergi mana mana mesti macam tu. Sampaikan dekat PLKN dulu ada yang nak bergaduh. Hanya disebabkan muka Mee yang susah nak senyum.. Mee bukan tak senyum. Mee dah senyum tapi mulut Mee kecik -_-" ada kaitan? Ada kot. Mungkin tersangkot dengan lemak lebih lebih dekat pipi neh.. Ditambah pulak dengan mata yang macam taknak bukak langsung. Sepet. Korang yang tak nampak. Kang aku senyum lebor nanti cakap aku gila.



Terima Kasih Daun Keladi, Dah Bace Komen Lah Sekali :)

59 komen:

Fyfy Liew said...

Hahaha kelakar lak! :P Sbar,fy pun kdg2 mcm tu juga,bukan tak senyum,cuma senyum ke tak tak ada beza gak,bila senyum tak nampak mcm senyum pon. T________________T Btw,cantik header baru! :P

Nisa Greennnpanda said...

adeh.. "-_- sian mee kn.. huhu~...

zera eira said...

mee yayang! senyum ah sikek!

baru cungg! :))

Mk Syahir said...

wa pon pernah kena macam tu..huhuhu agak2 kalau kita face to face cemana jadinya ye?hahhaa

BeLLa said...

hahahahha kita sama ,,,kalo x senyum org mesti igt garang la sombong laa... tp x siapa taw sape kita sebenarnye,,dats why org slalu x kenal maka x cinta kan haha

Aliff Haikal said...

Mee ! jom gaduh ! hahahahahhaa

piko ija said...

hehe..kne bljr senyum nie..

caliph shuriken said...

^____________^

kaishin said...

kena sengih sokmo lah lagu tu, macam kerang busuk...hehehe

izan mama mia said...

longgar-longgarkanlah...heeheh

Chic Na said...

mesti selalu kena label budak sombong kan. sabar jelah. tak kenal maka tak cinta. hehe..

Mira Adzlia said...

sila longgarkn ckit muke anda yg ketat..sekian~~hahaha :p

Dezee said...

Heh..Dezee faham..sebab tu during interview,meeting or presentation..senyum paksa Dezee terpaksa beri sampai nampak lesung pipi. XD

Anum said...

x pe yang penting hati baik

Ros said...

Salam ziarah..

♥ wawawawa ♥ said...

sy rasa kite ade mslh yg same haha

Myra Jay said...

Hheee, Mee Muka ketat ye.. :)

Pepatah yg sesuai, Tak Kenal Maka Tak Cinta, dah Kenal terus Suka, betul tak :)

Isabel Diaz said...

hahaha, samalah. Masuk kelas jew terus buat muka carik gaduh :)

ayut said...

takpela..senyum je lebar2x... :)

dya bunga said...

senyum je lebor2..hihi

aswadz said...

kena praktis senyum dpn cermin lps ni.

Sarah Mohd Saleh said...

alaaaa biasaalaaa tafsiran pertama mmg cemtu.same lah dgn i xske snyum, tp kalau org tu snyum, i pon snyum lohh ;D

Ridzwan Mohamed said...

senyum...tak perlu kata apa2

Dear KHY said...

haha samalah kita. orang cakap saya tarik muka macam pot sardin -.-" haishh padahal dh puas senyum

Detective Fiqa said...

wahh wahh. mukaa gituu nampaknyer tuan belog comell lerr tuu. :P hehehe relax2. :D mulut kecik nk buat mcm mna. cool je :D


#ehem2. macehh puji :P hehe

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

hehehe, pernah kena, kate sombong la ape la, kalo sengih plak kate gila ...hikhik..ada mber cakap, mula2 nampak ko aku benci tgok muka ko sb muka ko mcm muka bakl kakak ipar xjadi aku.. =.=" ada kena mengena ke???

man said...

oooo kita kena senyum kat org walaupun org xsuka kita...sila lah dtg ke blog sy..htpp;//ajax85.blogspot.com

zuhdi sanusi said...

snyum.., tak perlu kata apa-apa.,

Si Matatajam said...

Kalau terlebih senyum ada yg kata cam kerang busuk plak..ha ha..

IntaNBerliaN said...

alaa siannya... tp mmg ada org camni kan... muka dia nampak msm walau dah senyum.. :-)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

haha... sangat2 memahami... kita hampir serupa...


ramai yg bgtau moon.. masa mula2 kenal.. moon nmpak sombong giler.. xmoh senyum..xmoh ckp...

sekali dah berkawan.... non stop berckp.. buat lawak xhabis2..

dorang jugak yg penat layan moon.. padan muka.. hahaha

Ema Blog said...

tak kenal maka tak cinta...

najihahfara said...

same lah dengan sy. orang mesti akan cakap sy ni sombong sebab muke sy ketat je huhu

.::: Princess MOMOY :::. said...

hehe...ada orang memang dah design dia muka jenis macam tu
ada plak yg jenis muka sengih2 jer
sampaikan org ingat dia mengejek bila kena marah
momoy muka jenis masam =)

shinji izac said...

toksah senyum sorang2.. kang lagi la jadi spekulasi, terus orang takmau kawan..hahaha~

Nelly The Strange said...

meh senyum sikit ^^

azizah :) said...

heehe mesti kiut kan muka mee...

jaakechik said...

muka ketat? ade gak org kata gitu ehh?

Mishter Izwän said...

haha, msti tak muke tak de senym nie :P

Aishah Jahirah said...

hahaa.....akak pun muka ketat jugak....

Shasha Yacob said...

Haha, lawak lah cik mee ni. lain kali ambil kertas, lukis mulut tengah semyum, tampal je dekat bibir, biar terang sikit . semua orang komfom padang hehe.

Pykaa Pdott said...

haha . mee susah nak senyum ? apa kena mngena lemak lebih dekat pipi tuh mulut plak ? hahahahaha

inche hlovate said...

hahaha..sme la kita..i pun selalu kena mcm tu..tapi ramai yg kate i kerek :)

KorN said...

tak perlu kata apa2 senyumm.... lah mee, senyum jer, lagi pun senyum itu kan sdekah..

Jna marcello said...

hahahha lepas ni mee kena pakai gigi palsu yang besar supaya mulut sntiaasa nampak terbuka ;D

KY said...

tak pe asalkan hati baikkan? hahhaaa

shidaR said...

hahahhaaaa... :D

shidaR said...

meee..kak shida dah ingt dah nk tnya apa..nk tnya tutor mna mee tgk buat yg baca entri lain2..dekat bawah entri ni..kbykan kak shida tgk cuma byk ade gmbar skali kak shida xmau nk mcm mee cuma tajuk je kluar..

Hasrina said...

lol hehe

Nurul Husna Mohd Hassan said...

belum kenal belum tau kan mee? :)

Mizz ErMa said...

lorr..yeke, cer taruk sekeping gmbar yg mee senyum, nk tgk ketat ke x ketat..hehe

Yana Libra said...

hehe..sabar jelah..pasi praktis senyum banyak2 okay~~ :)

boni kacak said...

saya ada satu special request..nak tgk gambau awak. mohon publish entri gambau owner ye..hehehehe

eita said...

tak kenal maka tak cinta....

Cendol said...

haha mee muka ketat ke??okeeyyy cendol pn.hahaha

aku HaniAsyira said...

kena senyum luas2 ni.. takpe org kate xbetul jap.. hee~~

E'in said...

hahahaha.. e'in pun xkan senang2 nak senyum lau ke mane2..

Mieya Atiera said...

Sama lah macam Mieya. Mieya nie susah sikit nak senyum kecuali bila ada benda kelakar.

shedameor said...

nak tips ? sentiasa nganga mulut. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...