Jauhi Benda Benda Ini Dari Blog Korang!





LUKISAN KANAK KANAK YANG SANGAT MALAS HAHA

Banyak benda yang boleh menyebabkan pengunjung tak suka datang ke blog kita. Macam nih.. Apa yang kita tak suka sudah semestinya orang lain tak suka. Berat, iklan bersepah, kambing kambing berkeliaran, anak anak itik tengah korek hidung dan sebagainya lah. Itu semua tak penting ..


Salji, bunga, dedaun berguguran ala ala cerita korea tuu .. Berat sangat. Sangat sangat! Tak perlu letak semua tuu .. Kalau nak berada dalam suasana macam tu Mee sarankan kikis "salji" yang dalam peti ais tu kemudian baling baling lah atas kepala tuu . Yang tu lebih real kan ..





Amaran! Jangan guna widget lagu seperti gambar diatas. Sebab benda tuu sangat sangat berat .. Guna lagu lain. Mee pun pernah guna.. Dan ternyata memang muntah hijau gajah peliharaan Farid Kamil duk tunggu blog loading.


Seterusnya iklan bersepah .. Mee pernah letak macam macam iklan termasuk iklan ubat gigi unta dan sebagainya dekat blog ni. Bukan satu. Bukan dua. Tapi banyak tak terkira .. Yelah kan nak sangat duit masyuk punya pasal. Nampak kat situ kemiskinan Mee terserlah. Haha.. 




Akhir sekali, Hapuskan word verification .. Lahai nak sebut pun susah. Benda tu hanya nak buktikan yang orang yang komen bukanlah robot. Robot vangang mana lah nak online .. Mungkin juga langkah keselamatan. Tapi tak guna pun takpe. Itu lebih BAGUSSSS ...


Semua yang Mee nyatakan diatas adalah datang dari kesalahan Mee sendiri. Jadi sekarang Mee belajar dari kesilapan. Nasihat Mee, jangan bela kambing dalam blog.. Selamat berblogging!





Terima Kasih Daun Keladi, Dah Bace Komen Lah Sekali :)

71 komen:

Encik H said...

dulu masa kat blog lama, ada buat daun2 kering berguguran tu..time tu follower pun xde..pembaca apatah lagi..buat blog pun sebab saja2 nak test coding..hahaha..skg ni memang tak buat dah..dah insaf..kot..:p

kalau boleh jangan letak lagu langsung..org datang nak baca blog..kalau setakat nak dengar lagu, baik pasang winamp..or kalau memaang suka nak letak lagu, tolong letak kat tempat yg org mudah jumpa, then button pause/stop tu pun mudah nak jumpa..kalau tidak, memang pantas jer aku tekan [X]

iklan? blog aku takde iklan..kalau blog org lain ada iklan, tu terpulang la masing2 kan..asalkan jangan lambat nak loading..kalau lambat loading, aku xmo dataang dah..kehkeh

verification..yg ni tapaya pun xpe..blogspot dah ada anti spammer..xyah susah2 letak verification sume tu..plus kalau org yg rabun2 ayam macam aku, nampak verification words tu kecik besar kecik besar jer..last2 tensen nak drop komen..hehehe

p/s: komen aku dah macam entry tambahan kan? hahaha..diam!!

hazanis said...

nasib baik xguna...hehe follow sini..^^

Muttallif said...

Kadang-kadang kalau Taliff jumpa blog yang banyak benda seperti yang kamu sebutkan, Taliff akan terus tutup je.

dayteenlea said...

bnyk widget buat saya buat sy nk klik X cepat3!

inche hlovate said...

stuju2..bila ade word verification tu mesti niat nak komen terbantut kan kan

Anisa Anuar said...

ada jugak itik2 berkeliaran kat blog eh...hahhahaa....kiut!!!

Anum said...

baiklah

Anum said...

baiklah

iezayusof said...

haha, kan? kambing berkeliaran ape smue tuu tak penting :D

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

btol2...kalo x letak lagu...lagi bagus...nak baca entry pon baru laaa tenang....

Chic Na said...

tak suka gak kalau blog crowded & bling2 sgt. pening kot.

kura said...

gua paling tak suka org letak iklan serabut nanang nye. wadehekk!

Kitty said...

I agree with the things you mentioned in your post. Those things are unnecessary and they only burden the blog.

I've been trying to get people to take note of these things. In fact, I don't encourage people to put music widgets on their blogs AT ALL. While it is clear that people have full control on what they want to do with their blogs, but remember it is also a publicn space where people can come in, and thus, one has to cater to others' needs too.

Imagine if I open multiple tabs and one or two are playing music. I'd be damned if I have to check each one of the websites for the stop button (if any). This is from my own personal experience. It's made worse when I'm trying to listen to my own music on my computer's music player. It gets effing irritating. Plus, do remember that not everyone share the blogger's taste in music. The owner of the blog may enjoy KPOP, but some people like me don't.

By the way, what it means by robot, it does not refer to those metallic anthromorphic things. It refers to a program or script.

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg stuju sgt semua tu.. kang lmbt, org blah je..tp lau tak kisah, no hal =)

Aishah Jahirah said...

ada iklan...tp berpada2 je la...hehee

misz_eyza said...

setuju dgn kata2 awak...

Cik P.A. said...

word verification!! mmg xleh blah...karang terkomen benda lain @ xjadi komen kan..

aku HaniAsyira said...

sokong semua.. boleh tak ckp mcm tuh??

Aimi Syahirah said...

Wow! Nice blog here! Jom view saya juga!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/urban-street-winter-photoshooting.html

Eiqa Almond said...

Word Vertification tu harus diluputkan, hahaa kalau nak isi ayat tu kann mesti dalam hati "eii,ingat aku bdoh sgt ke x tau apa ayat nie"

paripariputih said...

sbb ko selalu poke3 aku kat blog aku bertabah letak ko lam bloglist aku harap maklong dan paklong eh >..<

leakedknowledge said...

betul betul. blog ak pon berat juga =.=' daalm process nk simple kn n buang apa yg tak patut..tp blog ak berat sbb iklan nuff tu..sigh

Miss Zahirah said...

haa.. sma la kita pun..
bla bkk blog org lain lma btul loading, trus ttup..

NIA SI DRUMSTICK said...

sokong2!!plg xsuka la ng word verification tuh..nk komen ssh..nk follow pon ssh..

Mk Syahir said...

yeayyy..blog gua takdak semua tu..hehehe

yana halim said...

setuju sgt entry ni. tp ramainya yg x paham bahse ke....atau ....'ikut suka akulah' ...hehe

boni kacak said...

awak..blog saya ok ke tak?

zera eira said...

dulu mee penah complaining pasal widget lagu zera. kuikuikui.

yg lain tu macam takde je kat blog kan? kihkihkih.

btw, lawa rupanya si mee gilpreng i yg hokk comey blakooo ni.

aswadz said...

word verification tu kdg2 annoy gak. lg2 kalo asyik slh je.

Niesa said...

niesa lagi suka kalau blog simpel..tension kalau blog siap ada salji2 daun2 berguguran..nk baca pn ssh..

Yousof said...

*Feveret komen Encik H dekat atas tu! ;D*


Nak try main salji² dekat rumahlah, baru real ye dak? hihi

word verification tu kadang² sampai 3 kali masih tak betul, menguji kesabaran sungguh. heh

✿Lady Ainaa✿ said...

setuju sangat2.. benda tu melambat lagi kita nk baca entry.. lagi satu word pengesahan kita ni bukan alien tu, nyampah tol!

Myra Jay said...

Memang WV MJ pun tak suka, kadang kena masukkan 2-3 kali sebab silap..

Geram kan :D

sukakartun said...

hehe nasib baik saya tak minat dengan salji malji yang menyemakkan blog tuh..kalau tak, awal2 buat blog mesti saya taruk jugak..kasik lemak2 manis sket blog tu..hehe..

sangat suka entri2 macam ni sebb saya baru dalam dunia ni..banyak benda yg perlu dipelajari dr orang lama..

tengs sudi folo blog saya..saya folo sini jugak

Sayidah Nafisah Ruslan said...

betul tu awak.. tapi ada juga dua tiga blog saya dah tegur dengan sopan.. tapi diorang tetap dengan diorang punya nak beratkan blog tu.. so saya biarkan saja. mungkin dia terlalu suka dengan benda2 macam tu.. tapi saya tetap sokong entry diatas! tak payah nak banyak2 benda.. ringan2 sudah.. org nak baca entry je pun :)

Cik PensiL said...

word verification paling meluat sekali .kadang2 geram jugak . hairan kenapa masih ada yang nak meyusahkan pembaca lagi . haih ..

pastu iklan kat blog tu .. penuh samapai nak scroll bawah pun tak boleh . haihhh .. haihhh ..

lagi , bunga2 , daun2 , salji2 yang berguguran dalam blog tu . kalau guguran depan umah best jugak . ni sampai nak baca pun tak boleh sebab lebat sangat .

haih3 .. tetiba ja jadi marah . haha -_-

Qu azniza ;) said...

blog kite lmbd x?

Nisa Greennnpanda said...

haha..
btul3..
time newbie jd blogger dlu, mcm2 dok ltak kat blog..
now dh xltak dh bnde2 gitu.. XP

cikmisi leen said...

betul betul betul .. *versi upin ipin .

aha ! 100% stuju ..seb baek da takde smua tu ..hope da tak berat, dan tak serabut lagi.. komen blog cikmisi jap leyh ? hehe .. oke ke tak ?

kaishin said...

erm masa mula2 dulu pernah buat semua tu tp sekarang tak dah :)

eh lupa lak, skrg ada bela burung biru sekor, tak beratkan? :P hehe

~CAHAYA~ said...

blog sy berat x mee?

KY said...

KY setuju apa y tertulis tu..blog KY berat takkk...

dya bunga said...

btl2..baru senang org nk singgah..

محمد رازيق said...

tang2 tuh memang nak tak nak kena elak. hehe. apepun aku suka yg jenis simple2 je. n mudah nak bc. sbb yg penting isi. salam konal. hehe

Myra Azraff said...

SCM music player , iklan2 bersepah tu semua , tak suka -_- ! haha

shedameor said...

aah la mee. dulu pon sheda macam mee jugak. waktu zaman bangang berblogging, memang semangat nak hias blog sampai letak benda2 merepek. nasib sekarang dah cerdik. haha

jaakechik said...

blog jaa pulak mcm mana mee? ok x? berat x? serabut x? kikiki...

Hnahdy said...

dan jgan pijak laptop.hehe nanti berat

Shasha Yacob said...

dulu blog saya, banyak sagat widget, daun gugur, salji bagai, lagu dah nak masuk 7 lagu, gambor bersepah sanasini, . haha kalau ingat balik lucu jugak, pasal apa, bukan nya orgn nak tgk semua benda tu, buang I je jie. nasib baik ada warga blogger yang sudi tegur keberatan blog i, hihi

Felly Sophia said...

Lagi kosong, lagi aku suka baca. :)

Si Matatajam said...

Bunga berguguran tu, M mmg pernah letak..konon nk bg cantik..nasib baik ada member tegoq, terus M buang..

StuntWomanWho :) said...

hahaha betul tu !

CekbOlat-bOlat said...

same la . dulu segala reban ayam , peti ais semua nak letak . malu rasanya . hahahhaha

weii gua baru letak widget lagu . :((

azizah :) said...

dulu masa berblog dulu buat juga benda2 camni..tp makin lama berblog baru sedar tak penting semua benda ni..hahahaha

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

tak suka blog ada lagu sb sy jenis blogwlaking sekaligus duploh blog bukak.. word veri pu da dihapuskan dan blog sy berat tak...

Jna marcello said...

haha setuju!!!
btul apa awk sharee ni..tp na ok dgn smua tu cuba x suka yg kena tarok security word tu..kekadang 10kali x berjaya haissshh

Dak Fisha said...

betul tuh meee. belajar dari kesilapan. fisha punyer blog pon dulu letak lagu. pastu tetiba rasa annoying lak. haha. skg da tak suke sume2 tuh. melambatkan.. errr. dan menambahkan kebengangan pada blog2 yg masih letak word verification tuh.

Ema Blog said...

akak punya berat tak?

shar90 said...

byk weges xpe tp byk widget n iklan membuatkan sesetengah tgn terase ringan utk mencapai tande pangkah di penjuru lappy beliau... hee

Suara Hati said...

sy punya berat x ? betul kata mee tu, sy paling malas nak bw blog berat, tak sampai 1 minit da klik button X lagi satu iklan bersepah, nak kena tunggu iklan tu loading dulu baru boleh tengok blog..err geram.

Detective Fiqa said...

hahaha. perli Df ler tuu. now blog df ringan ke tak? hahaha
tapi memang berat. diaorg punyer berat sampai netbook jadi HANG! huh!

zila manaf said...

yg word verification tuh mmg muntohhhh arrr

★ aIsyaH ★ said...

haha..i like entry ni..dulu2 sy pun pakai semua benda tu..tp kalau da sendiri bukak pun lama giler loading..kesbrn tergugat..inikan pula org lain..hehe..

word verification satu hal..spoil mo0d nk mengomen kalau ada benda alah ni..hehe..

xD

Mieya Atiera said...

Betul tu. Dulu pon Mieya macam tu jugak. Letak lagu pon memberatkan jugak tau.

eita said...

dulu ada jugak buat benda2 haru biru ni...
hahahah

♥ wawawawa ♥ said...

dulu penah letak scm tu~ skrg x da.. mmg berat -.-'

tirahzairi said...

lebih baik bela follower sapa berat...hihi...

cerita best said...

heehe try komen dkt blog pakjoe tgk kkk x ??? berat x ??

RazFiRa said...

SAYA SANGAT BENCI BLOG YG ADA WORD VERIFICATION. ANNOYING!!!!!!

shidaR said...

camne eh xnk bg berat!

cweet pinky said...

hahaha ! alamak , CP antara pengguna widget lagu yang disebutkan :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...