Kenapa Suka KPOP???




Doodle dah cukup Kpop tak? Kakakakakaka. Mee hairan. Kenapa budakbudak suka sangat dengan Kpop. Termasuk adik Mee -_- 24jam layan siaran korea. Beberapa hari yang lalu timbul satu perbualan antara Mee, abah dan adik masa adik tengah layan game show artis korea apabenda tah.

Mee : adik tengok cerita apa?
Adik : Tak tahu .. *sambil galigali hidung*
Mee : Ok faing.

Adik : Kahkahkahkahkahkah ! *tibatiba*
Mee  : kenapa dengan laki tuh?
Adik : Tak tahu .. *galian semakin menuju ke puncak*
Mee : Ok faing.

Abah : Adik neh otak letak kat mana? asyik tengok korea je.. Benda tak faham pun.
Mee : Kihkihkih *yesyesyes kena marah*
Adik : Otak letak kat kepala lah. Kalau tak letak kat kepala mana nak boleh masuk MRSM.

Abah : Ok faing.



Terima Kasih Daun Keladi, Dah Bace Komen Lah Sekali :)

35 komen:

Nurrul said...

Err kk , Nurrul pun tak paham lah kenapa diowg mesti minat / obses sgt.. bahasa itu pun tak paham.. lebih2 lagi bab nyanyian.. kita tak tahu maksudnya.. lain lah kalau drama ada juga translated nya..
hhmm , paa nak jadi generasi kita dijajah secara senyap... takutnya.. :/

Nur Zafirah said...

Ada berpuluh-puluh sebab kpop diminati :)susah nak explain kecuali mee kena rasa sendiri.

Chic Na said...

kahkahkah.. lawak la adik mee. mee tak suka kpop ke?

Anum said...

macam2

shasha yacob said...

hamboiii, siap menjawab dengan rasa bangga lgik. haha

dEdEQ dE wIshEs said...

HEHEHE .. KPOP TU APE ? KOREA ERK ? ORG DUK SEBUT KPOP KPOP .. APE NTAH .. T SEARCH GOOGLE .. HOHO .. XBERKEMBANG NGAN BERITA SEMASA .. :p

Azzah said...

hu..hu..

Niesa said...

niesa dulu x minat kpop..tp sejak hbis blaja adik2 suka layan kpop..dan lama kelamaan niesa terpengaruh.. ~_~ nasib baik x fanatik sgt..

intanfirdaus247 said...

heheh...ketawa di pagi hari

azizah :) said...

kuikuikui tak pasal2...

Miss Zahirah said...

smkin dalam galiannyer yer..
skpi ke opuncak lgi..
hahaha..
ok faing mmg klaka.. ;b

Iffah Afeefah said...

hahaha mate da pokus

mne nk layan org

NIA SI DRUMSTICK said...

tak suke korea ek??hahahaha
ok..Nia suke..ahahaha.. best gilerr..boleh ketawan smpai guling2 tgk dorang..

aku HaniAsyira said...

hahaha.. sekali jwnpan dia daaaa..

Mrs Velentine said...

hahaha..pandainya adik

Si Matatajam said...

Ha ha...pandai dia jawab yg last tu..

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, nampahlah kpopnya disitu.. hehe.. kite, toiletmate yg gile kpop. korea memanjang >_<

munirah :) said...

pergh , adiknya pandai menjawab . mmg layak masuk MRSM xDD
p/s: kita mmg tak minat korea ;p

yana yani said...

rasanya mee kena tgk rcgn running man..lepastu baru mee tahu camna..:)

Nurmujahidah Ismail said...

assalaamualaikum. wanna invite you to join ga free domain for all participants. no winners will be selected as all participants will get the free domain!!! :D

mujadafewa.blogspot.com/2012/12/giveaway-free-domain-for-all.html

✿‿✿Princess Fyda ✿‿✿ said...

Hmmm.. macam-macam zaman sekarang :'(

Jom join
http://sayabudakgedixz.blogspot.com/2012/12/jom-join-1st-giveaway-fyda.html

Aliff Haikal said...

entah -.- Haikal pun minat kpop gak hahahahah

Izara4eva™ said...

kita pun tumpang heran sbb xminat ngn kpop gak.. hehehe

✿A I N A A✿ said...

hahaha comel je your adik.. ena pun tak minta korea... cerita yg ena tengok just My Girlfriend is Gumiho je sebab ala2 fantasi gitu.. sebab tu ena suka.. yg lain jgn harap le.. hikhik

Wan Afzan said...

jawapan terakhir dia tu menyelamat kan dia dari disuruh berhenti tgk kpop.. hehehe.. so funny..

Izzie said...

lawak la adik tu..pndai dia menjawab.

kenape ade org minat kpop? sbnrnye kt tak boleh nak pertikaikan minat seseorang. semua ade interest yg berbeza-beza. sm mcm ade minat hip-hop, hindustan, org putih bagai. cuma jgn terlampau fanatik dan terlampau taksub.

kdg2 ade fan kpop ni terlampau taksub smpai lupa asal usul sendiri. mmg nak kne ks pelempang. tp jgn lupa fan artis barat sm aje lupa daratan. cakap melayu dah tak reti, nak speaking english aje.

kan? i'm just saying. peace ^_^

sa mic said...

korea? Haha boleh lah gagah . Tak terlalu tak taksub , kihkih

dya bunga said...

dya xberapa mint kpop..haha

cikji said...

hahaha bijak sgguh jwpn hok dio bui,klu x mn blh msuk mrsm,heee

ok,klu rs berkesempatan jemputla joinnnn :)

Misz Fazie said...

samalah dengan adik fazie tu haa. asyik2 kpop jek memanjang. pening pale tengok dia..

aisya said...

adik sy pun lebih kurg je mee.. duduk dpan tv je gerenti buka channel korea tu.. last2 kite yg tak minat ni pun boleh terpengaruh sekali.. huhu

shidaR said...

kpop?? ermm...hahaaa xtaulah cm xsearsi dgn jiwa kshida huhuhu^^

hnahdy said...

ok faing.. :P

ayut said...

ok fine..masuk MRSM..hahaha..korea mmg gila utk yg msih blaja jer..dulu time blaja gile korea gak :D

Anonymous said...

Bagi pendapat saya , semua ade minat tersendiri nak buat macam mane kalu kalu ade orang minat kpop , jpop or ape - ape je ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...