Surat Yang Menyentuh Hati Kepada Mangsa Pembunuhan di Sandy Hook Elementary School




Jumaat yang lalu gempar seluruh dunia apabila lebih 20 orang kanak-kanak telah terbunuh disebabkan oleh amukan seorang lelaki berusia 20 tahun yang melepaskan tembakan disebuah sekolah rendah di AS. Lelaki itu juga telah ditemui mati dikawasan sekolah tu jugak sebab bunuh diri. Mungkin masalah mental -_-




Disebabkan kejadian itu, seorang kanak-kanak yang bernama John terlalu sedih diatas kehilangan kawan baiknya Jack, telah menulis satu surat yang telah menyentuh hati warga Amerika Syarikat (AS). Gambar kat atas tu lah surat yang diberi John kepada Jack yang telah terkorban dalam amukan bersenjata tu.. Kat bawah ni Mee ada tulis balik ..

Jack,
You are my best friend.
We had fun together.
I will miss you.
I will talk to you in my prayers.
I love you Jack.
Love,
John.

Sedih tak sedih tak? Bagi Mee dah sedih sangat-sangat tuh.. Budak pun pandai menghargai kawan dan rasa kehilangannya bila tak ada ini kan pulak kita yang dah tua bebolu-bolu kan ......

Sumber : Yahoo News







Terima Kasih Daun Keladi, Dah Bace Komen Lah Sekali :)

33 komen:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

huhu...sedey T.T

ayut said...

sedihyer...budak2x skrg emosi diorg cepat je paham...ni mesti mmg kwn baik btul..tu trasa kehilangan tu

Nur Zafirah said...

Sedihnya:(
tak dpt bayangkan kalau fira brada di tmpat dia..khilangn shabat dlm tragis:'(

Misz Fazie said...

Ya Allah sedihnya :(

✿A I N A A✿ said...

serius sedih, budak2 pun ada perasaan yang lembut sedemikian.. yang kita ni makin dewasa, makin keras hati.. masyaAllah...

shar90 said...

ape blh buat kt tempat dorng xde larangan keras dlm penyimpanan senjata ape... klu kt korea simpan pedang pon salah ^^

Ema Blog said...

sedihnya..

dEdEQ dE wIshEs said...

BUDAK PUN RETI HARGAI KWAN KAN .. :)

Chic Na said...

sedih. sweetnya lah budak ni. :)

Fiza Rahman said...

Kesiannya. Kehilanagan kawan baik kan. Memang sedih.

azizah :) said...

betul tu.. tu sorang sahabat yg menghargai rakannya..

shasha yacob said...

sweet lah budak nih. hihi sedih. mesti yang tembak tuh terlepas dari hspital sakit jiwa

boni kacak said...

sedihnya....memangh tersentuh hati saya baca surat budak tu...

sa mic said...

Ohmyyygad , meremang bulu roma baca o,O . Hain bebudak pandai menghargai each other tapi orang tua tua bukan reti pun

^^eKaTiKaH^^ said...

a'ah, sedih.. budak pun pandai dan sentiasa ingt akan kawannya. inikan kite :'/

krole said...

adus..serius wak...tersentuh ngan surat dak tu...msti dia sdih sgt..

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

BFF die la tu.. nape la nak bunuh2...

KY said...

KY ada juga tengok berita tu ..macam2kan..

diana said...

yang tua2 siap bunuh2 lagi..yang tu memang jenis tak paham..heheh

fifie said...

Kesiannnya. Mereka tak tahu pada hari mereka ke sekolah pagi itu, itu adalah hari terakhir mereka sebenarnya.

Cikgu Fikri said...

btol ckp fifie tu..
sedey wei..
budak tu pun tau hargai kwn..

Nurrul said...

budak2 pun tahu erti kasih sayang.. memang sedih.. :/

Miss Xyz said...

Kesian budak tu kena bunuh. Kesian jugak dekat kawan dia yang kehilangan kawannya..

Che Rosliza Che Mat said...

betul tue...

Razfira said...

sedihnyerr

unsecretostory said...

pandai dia ekspresikan perasaan dia eh :(

Faridzuan said...

Macam-macam perkara yang menghayat hati berlaku sekarang. Lepas ni kena hati-hati, takut nanti berkawan dengan orang yang sakit mental, diri sendiri yang terkorban sia-sia. Huhu. :(

E'in said...

sedih... mcm2 jd kat negara luar sane.. kanak2 jd mangse..

TiranaAduka said...

nice story.

shedameor said...

zaman kecik lagi senang nak dapat kawan daripada dah besar2 macam ni. banyak kawan makan kawan ade laaa :)

jaakechik said...

ye la mee, budak pun gheti hargai kawan kan... ini kan pulak kita...

Iffah Afeefah said...

okey ini sedih

sekian

aku HaniAsyira said...

dia pun rindu kwn dia kn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...