HINA! HINA! HINA!















Semua kau hina. Allah SWT yang mencipta seluruh alam pun kau hina. Para nabi pun kau hina. SEMUA yang ada dekat muka bumi nih kau hina. WEH. Kau nih dari Persatuan Menghina ye? Tak pun kau nih golongan makhluk asing yang datang ramai-2 dekat Bumi nih nak pecah belahkan penduduk bumi hah hah hah? Kalau betul kau makhluk asing, Planet kau pun Allah SWT jugak yang wujudkan! 

Apa yang kau tak puas hati sangat? Kalau nak puaskan hati sangat, pergi korek hidung dalam-2 lah baru puas. Sedar lah semua. Tolong sedar. Kita hanya menumpang jee disini. Kita semua sama. Taik hidung kau pun hijau, taik hidung aku lagi lah hijau. Kita serupa. Takda yang colourful kat sini.

-SEKIAN-



Terima Kasih Daun Keladi, Dah Bace Komen Lah Sekali :)

61 komen:

Anum said...

betul tue
pg korek idung dalam2

Hanamiko Sakura said...

ada jugak jenis jenama macam ni.. rasa macam nak bagi abugen je..

O CIKTEDDY said...

haish org mcm ni xleh layan sngt..nnti die rase bangga boleh wa cmtu..

Detective Fiqa said...

diaorang tu bagi jee sejibikk . huh!. tak habis2 nak mnghinaa huh!

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kenapa la ada orang macam ni, diorang tak sedar ke diorang menumpang di bumi Allah.


p/s : hik3 korek idung puas2? btw camat hari raya ;)

Myra Jay said...

Macam2...

Mohd Noor Shawal said...

sakit hati betul sapa yang buat bende bende ni, and yang gambar first tu mungkin dah terlalu gilakan bola sampai nak mengutuk cam tu.. gila ke? arghhhhhhh

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Menyampahh tengok diorang;(

are_lin@yu said...

teruknya dorang ni...

aswadz said...

depa ada mslh tu. jgn sampai jd cam johari pain sdh la. x psl2 janji dikerati org tuntut.

CikMunBlogger said...

depa nak cari publisiti murahan jee tuu . bajet bagus ! hehe

Fikri said...

Mereka tidak akan terlepas di Hari Pembalasan..

TokeY said...

hidup dengan perasaan tidak sedar diri... itulah puncanya... saborr je lah

SYAH'IZZAT said...

wah saya peromen gak ke ni?? xnak xnak! haha setuju. jgn hina kalau diri tu hina :)

Sally Yatiey said...

Teruknyaaaaa -.-

Cik Kay Jue said...

huh.... knp la...

Aina Sofea said...

Dari manalah diorang dapat jaminan ... Ajaran sesat betol !

shar90 said...

grrr... yg kafir dgn care kafir,,, yg jahil dgn care jahil... huh
yg xtahan pasal dialect pn jd hal... taulah dia tu golongan smartphone laptop viao,,, xhormat org lain n waa pn xhormat org mcm ni... klu muke smart xpe gok mcm tupat sutong je... err
**kang kene sutir... hueh

MamaEma said...

manusia ni macam-macam..

Selamat hari raya

Hasrina said...

entahla apa nak jadi semua pun nak hina dan negative kan. rasanya in real life. diorang ni ada low self esteem yang melampau lampau kot

Isabel Diaz said...

tu lh, mxm lh dye pwg nie perfect sgt..

Cik Fie said...

korek hidung karang hahhaahaha :D

Nurrul said...

Perlu ke sampai tahap mcm nie... Ya Allah .... lindungilah kami.. ^^

Edy Fee said...

jdg2 yang ckp tu pon lebih teruk

kunjungan sempena raya

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

shidaR said...

meee..kad raye xdpt lg hehee..
mee..nk bca tp tulisan xnmpak kecik sgt gmbar2 tu huhuh..

dah nk raya ni bermaafan jela~

Dalila Samsudin said...

tang Johor Bahru tu hangin sikit . aku ni orang JB tulen ni . ahaha ada jer famous amous kat merata tmpat -.- apa yg tkdanya. anyway selamat menyambut hari raya aidilfitri!

dyabunga said...

mcm2..sebenarnya diaorang tunjuk keburukan diaorang..kalau yg jahil lagi nk tunjuk yg diaorang tu jahil..

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

tak payah dok ngate, kta ne hdup bermasyarakat.. kena sentiasa bersyukur walau hdup susah..

Cendol said...

hishhh tensi nye bace org hina hina maki2.huh jgn maki..jgn makiii saboo*ingtan utk diri sndiri.geram membacenye.

aku HaniAsyira said...

moga2 dia berubah kan.. belum ada sesiapa yang menyedarkannya kot.. sebab tu jadi macam tuh..

kaishin said...

tgh meroyan kot semua tu..korek idung dalam2 heheh..

selamat hari raya mee..maaf zahir batin :)

boni kacak said...

ni semua orang2 tak matang.. buat bodoh je dengan dorang ni

Nurulee said...

Betul. Jgn ingat diri bagus sgt. lahai T__T

ஜ miss klanika ஜ said...

orang skrg ni telampau bebas bersuara , cakap tak pikir panjang.

shedameor said...

haih, sakit pulak hati kite ni. entah pape la dorang ni. semua benda nak hina. macam diri tu dah terlalu sempurna.

Cik Yatt said...

mcama2 hal org skrg nie..suke ckp tak srupe bikin..tak pikir..

steffany daph said...

hrmm,, sangat tak baik. tak tau lagi nak komen apa. yg penting, kita tak ikut mereka.

steffany daph said...

hrmm,, sangat tak baik. tak tau lagi nak komen apa. yg penting, kita tak ikut mereka.

azizah :) said...

hish.. sengal lah..tak baik macam tu..huhuhu

zera eira said...

dia yg ta betul, na hina org pulak. smackdown je meee! hehe

Aliff Haikal said...

Huishhh teruknya bahasa dorang ...

tirahzairi said...

perghhhh....main cakap ikut sdp je diorng kan...haiyaaa

Uncle Jonni said...

dtg beraya ruan rumah....

selamat hari raya...

Si Matatajam said...

Orang yang ska menghina tu la orang yg paling hina di bumi Allah ni.

♥ wawawawa ♥ said...

skrg mmg ramai kutuk mngutuk cmnie!

Dak Fisha said...

budus betul ler.
mee. selamat hari raya. maaf zahir & batin :)
peace :)

Nurlyla said...

x ingat akhirat namanye tu...

Zaza Ridzlan said...

mcm2 dh skg ni..hurmmm

★ aIsyaH ★ said...

ish3..dunia..dunia..*geleng kepala..xD

N.Aima K said...


Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin dear

Aishah Jahirah said...

open minded le sgt konon camgini...kita berkongsi hidup ats muka bumi ni..

slmt hari raya aldilftri....maaf zahir batin..

Masz Sidek said...

tak betol otak org ni... minta penampar percuma agaknye...

sy pun ada jumpa manusia entah mana buat page hina sarawak... memang tak de akal...

tak de faedah nak hina menghina ni... buat tambah dosa lagi adalah...

Masz Sidek said...

tak betol otak org ni... minta penampar percuma agaknye...

sy pun ada jumpa manusia entah mana buat page hina sarawak... memang tak de akal...

tak de faedah nak hina menghina ni... buat tambah dosa lagi adalah...

MamaEma said...

macam-macam diaorang ni

E'in said...

e'in selalu bace benda2 mcm nie kat twitter.. ape dorg nak ntah laa..

eLL said...

takde modal lain dorang ni. baik update status 'kat rumah sorang-sorang sambil makan kerepek'. ciao

Leeya Hezlin said...

ada juga orang yang macam ni..
hai laa..
apa la yang nak dihina sangat tu..
tak berfikir dengan waras la..huhu

KorN said...

perghhh giler btul statement org indon tu.. berasap je aku baca.... haishhhh

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

katakan TIDAK pada orang cam nie

cci said...

huh... x abis2...

furious fiez said...

huhuhu..sedey dgn org-org mcm ni..smpai loghat bahasa org len pn nk dipertikaikn..da dia tak paham tu duk diam2 jela..nak kecoh2 lak..stiap bahase & loghat tu adalah ciptaan yg indah..sape dia nk pertikaikan sedangkan diri sendiri belom tentu betol..nampak sgt la manusia skrg trlalu dimanjakan..tak leh susah skit..tak leh ade mende yg tak suke skit..lantang je suara nak komplen..org-org cam ni silalah duduk berfikir sejenak,sebelum nk brkata-kata,selidik kaji..gali-gali tentang diri sendiri,tempat sendiri,bahasa sndiri & pape yg berkaitan dgn diri sendiri okeh..;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...