Hina Islam Di FACEBOOK Dan Ditahan!




Hina Islam Di FACEBOOK Dan Ditahan - Dekat Klang baru baru ini seorang pemuda berusia lebih kurang 25 tahun kot tak silap Mee telah ditahan untuk disoal siasat mengenai penghinaan yang dibuat laman sosial Facebook.. Tapi dia menafikan. Pemuda yang berbangsa India yang bernama Gopinath Jayaratnam menyatakan bahawa komputer riba miliknya dicuri dan akaun Facebook dia telah digodam (HACKED). Mungkin betul mungkin ya. Haha.. Tak tahu lah tuu ..

budak india hina islam
Sumber gambar
Sebelum dia ditangkap, rumah keluarganya telah diserang oleh sekumpulan lelaki .. Banyak jugak lah barang barang yang rosak termasuk kereta. Kesian betul .. Tapi nak buat macam mana. Siapa suruh buat kenyataan macam tuu .. Kat bawah ni kenyataan dia yang menghina Islam ..

budak india kutuk islam
Tekan ctrl+ untung zoom.
Tadi dekat berita pun ada yang buat laporan polis pasal penghinaan terhadap agama Islam dekat facebook .. Pihak berkuasa tidak akan mengambil remeh dah pasal benda nih sebab makin lama makin menjadi jadi.. Tak kira lah hina agama mana mana pun .. Sebab ia dah menjadi kesalahan apabila melukakan agama seseorang ..





Terima Kasih Daun Keladi, Dah Bace Komen Lah Sekali :)

33 komen:

tirahzairi said...

ade je yg xpuas hati ngn Islam kan...

unsecretostory said...

Cemna ehh tue . Betul dia wat ke x . Semoga cepat selesai kes nie . Hope dapat pgajaran dkat org lain .

azizah :) said...

betul2.. bab2 agama ni isu sensitif dan perkauman... mmg kena amik tindakan..

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

xfaham nape ada penghinaan mcm ne.. cube kita hina dorang mesti dorang faham apa yg kita rasa..

Everything's Everythings said...

Kesian juga kan kalau betul2 dia kena hacked tu.. siapalah punya angkara tu..

syafiqakarim said...

kes ni makin berleluasa kan skng. hmm

syafiqakarim said...

kes ni makin berleluasa kan skng. hmm

boni kacak said...

semoga menjadi pengajaran utk orang lain juga selepas ni..

Crew Fathi said...

Dunia nieh macam2 orng ada kan.. Hurmm.. Itu lah kalau salah guna teknologi.. Tahu kutuk sana sini.. Huhuhu

TiranaAduka said...

salam,
Sukur ta, terimatkasih sudi singgah.

ayut said...

agama...mmg isu sensitif kan....

♥ wawawawa ♥ said...

mcm2 kan skrg nie huhu~ hina sana sini

RazFiRa said...

huh dahsyatnye siap kena serang.. huhuuhuhu.. mungkin ada cara lain umtuk menegur dia.. x perlu ganas2 kan...

nur anis said...

macam macam kan..hmm..

NoEn said...

macam2 la skrg ni...

aku HaniAsyira said...

tulah.. berleluasa sgt sekarang ni kan

aswadz said...

kalo btol dia yg hina, mmg patut brg2 dia dirosakkan. tp kalo dia x wat, kesian lak.

cik wanie Lovela (CWL) said...

emm ramai lagi yg hina...tp semua tindakan pejam mata jaa

Myra Jay said...

Kalau isu yang menyentuh sensitiviti terutama melibatkan agama, memang kita takleh kompromi, itu yg kalau nak keluarkan apa2 kenyataan kena fikir dulu baik buruk kan.

eita said...

x tau lah apa masalah budak ni..

Si Matatajam said...

Isk2 makin tenat la kes2 cam ni kat negara kita ni..

dEdEQ dE wIshEs said...

TERUK GILER LA PERANGAI .. HURM ..

^^eKaTiKaH^^ said...

ini orang memang tidak layak diberi muka. bagi je hukuman. :@

ieda said...

tulah
sepatutnya kerajaan dah lama tutup FB dari digunakan di malaysia
skrg nie kalau ya bukan salah budak nie macam mana ??
kita boleh agak , kalau betul FB dia kena hack atau ape .. kesian lah kat dia kan ..
skrg nie org celik IT dah banyak , kalau laman sesawang kerjaan boleh di bolosi , inikan laman budak nie ..

huhuhu semua pokok pangkal pada diri kita dan pemimpin , mereka kena sekat semua ini dahulu , barulah masyarakat takut nak ambil perkara2 macam nie mudah sahaja huhuh

izan mama mia said...

no komen...

Nurulee said...

Haih. Tak paham betul manusia camni =='

shinji izac said...

ntah betul ke tak kne hack...

Iffah Afeefah said...

kalau betul kene curik laptopny

harap xdiapakn org tu

.::: Princess MOMOY :::. said...

mungkin betul FB dia kena hack
kalau betul kesian dia
dia juga mangsa
yang pergi serang family dia tu kurang cerdik
sbb agama lain akan fikir Islam bukan2

cci said...

mcm ade je yg x puas ati ngan islam kan.. ape la nak jdi.. huhuhu...

IntaNBerliaN said...

pasal agama ni isu sensitif kan.. xleh la sesuka hati hina agama

shidaR said...

dunia skg agama pon nk bt main teruk betoii prgai!!

Shasha Yacob said...

ni lah akibat main main kan agama kot. or dia memang cakap betul;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...