Senang Jee Nak Culik Budak Sekarang








Kejadian terjadi lepas Isya' apabila Mee keluar dari pintu pagar dan ternampak sorang budak perempuan umur dalam lingkungan 6/7tahun. Budak tu nampak macam baru lepas balik mengaji .. Bila sampai dekat simpang, Mee mula fikir macam macam. Takut benda yang tidak diingini jadi dekat budak tu.


Arale Chan Versi Manusia. 
Sayangi anak anda walaupun tak comel. Kihkihkih.


Mee kemudian patah balik dan ikut budak tu dari belakang.. Budak tu nampak macam takut takut. Mananya tak takut.. Lampu kereta tinggi bebenor duk suluh belakang dia. Mee saje jee nak teman dia. Lepas tu kebetulan bapa dia baru ambik dia. Bapa dia duk tengok tengok.. Haa. Baru tahu nak risau bila ada yang duk ikut anak tuu.. Mungkin si  bapa neh terlewat sikit kot nak ambik budak tuu.

Salah siapa? Guru mengaji? Bapa? Budak itu? Atau kambing yang tengah mengawan? Guru mengaji dia tuh kenapa duk lepas budak besar tu jalan balik sorang sorang? Bapa dia pulak CUAI! Sepatutnya jangan nak lewat lewatkan. Budak tu pun satu. Berani sangat nak balik sorang. Budak tak patut disalahkan sebab dia masih BUDAK.



Terima Kasih Daun Keladi, Dah Bace Komen Lah Sekali :)

31 komen:

zera eira said...

ya allah, bahaya tu.
budak2 kalau dianiaya paling kejam skali.

mee tu hati2, kang kne culik. hehehe

kaishin said...

erm semua salah la gitu op..

Shasha Yacob said...

betul lah mee, sebab bapak budak sekarang ni macam xpikir saja, bukan lah nak salahkan dorang, tapi luangkan lah masa sikit untuk ambil anak sendiri, kalau dah hilang baru nak nangis xtentu pasal. *sakit hati

Fyfy Liew said...

Bahayanya. Nasib lah tak jadi apapa kat budak tu.

boni kacak said...

bagi saya.. yang patut disalahkan adalah penjaga dia.. terdedah tu.. memang senang2 jadi mangsa penculikan. nasib baik awak ada.kalau orang lain yang berniat nak menculik yang ikut budak tu? kompem esok keluar kat paper

Encik H said...

kambing tu pun satu..sepatutnya jangan la mengawan time budak tu nak balik..grrrrr

azizah :) said...

Ya Allah bahaya tu.. ingatlah nyawa anak lebih bernilai tu... jaga la anak masing2.. sesal kemudian tiada gunanya..

kura said...

meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Chic Na said...

pendek kata semua salah la. hahaha..
bagus mee.. prihatin. :)

Nelly Strange said...

Eish , bila bab kes culik-II ni , risau je . bukan budak je . kakak budak pun ada yang nak culik ~
-.-'

Sarah Mohd Saleh said...

kalau ade anak mcm miasara,hilang kene culik,mahu nangesss meroyan melalak semua=.=

man said...

zaman skrg kena kawal budak kecil..slmt hari raya aodiladha

Detective Fiqa said...

Hmm. bahaya zaman sekarng. Huhuhu.

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

sekrg bkn zaman boleh merayau2 sesuka hati.... ada je mata2 yg tunggu nak ngap... kesian anak2, ibu bapa kena sentiasa alert..

BeLLa said...

haih siannye nsb baik x sempat lg

Cik Kay Jue said...

memang risau tgh budak2 jalan sorg2... rasa bahaya sgt...

caliph shuriken said...

aisey, ilang anak nanti bru nk nyesal...

Aliff Haikal said...

Baguslah mee ni ! tabik ! ^^

memang pun . Tak patut biar budak kecik jalan sorang2 kat tengah malam eventho dlm kawasan kampung . BAHAYA !

eita said...

sekarang ni macam2 citer jahat berlaku..
janagn lah biarkan anak balik sorang kalau lewat malam..

Jna marcello said...

aduhh kesian bdk tu.
tp mmg bahaya pun.
tapi mee klau lepas ni tbe2 rasa nampak bdk nagis sorang2 klau rasa nk tolong pasti kan mee dgn sum1 else..jgn pi sesorang taw.
sbb skrng no dyeorg trap perempuan guna bdk kecik..

budak tu akn nagis tepi jln sesorang..
then sape yg kesian kan dtg tanye n nk anta budk tu balik..budak tu akn tunjuk jln..(dyeorg da kena train)bila sampai je tempat dituju CONFIRM da kena kepung..n rompak..
klau kita yg peremp[uan ni kena rompak JE xpe.xlaa benda lain jadi kan... >>> JUST PERINGATAN<<< okay !

IntaNBerliaN said...

bahaya tu sorg2 mlm2.. tp awk baiklah temankan dia..

aswadz said...

budak2 kalo x dijaga elok2, senang nak kena culik. lg2 belah malam.

Si Matatajam said...

Bahaya la zaman skang ni...manusia dah makin kejam..ibu bapa kena lebih take care anak2 memasing..

Suara Hati said...

kesian budak tu ...

dya bunga said...

kesian budak tu..semua salah..

ayut said...

yg pasti mmg xblh slhkan budak....yg besar tu kena beringat sbnr ye..

shidaR said...

arale chan bukan xcomel tp mgarut dia tuh hahaaa...^_^

E'in said...

salah mereka dan keluarga mereka...

Bitt (double IS) said...

zaman sekarang anak nak main depan rumah pon jadi takut..tapi dulu kita p kedai jalan kaki jek tak de siapa berani kacau paling tak pon kena kejar dnegan anjing...akekekkee

Nora Karim said...

memang bahaya la... semua kena main peranan... tak boleh nak salahkan siapa2 juga...

Eca Dwinky Asha said...

mmg bhya skrg ne....tu yg budak2 sejak kecil biar selalu ingtkn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...