Pizza Sedap Murah Cepat Sedia Dihidang | Jemput Makan!






Pizza Sedap Murah Cepat Sedia Dihidang .. Jemput makan yee semua. Jagajaga air liur.. Hari neh sampai berpeluh ketiak Mee duk buat Pizza. Hehe pengotor betoiii peluh ketiak. Kihkihkih.. Okay bukan nak cerita pasai ketiak peluhpeluh *tulisan bold kat situ -..-* tapi nak cerita pasai Pizza yang murah, cepat dan sedap! Hasil dari air tangan Mee sendiri. Cewah! 



Panas dari ketuhar. Awak makan ketuhar, Mee makan pizza. Okay?

Tadaaaa! Ini lah hasilnya .. Senornya doh beli yang dah siap. RM6 untuk 4keping.. "keping" kan? Kee "buah"? Arghhh lantak lah. Dan topping atas pizza pulak Mak Mee yang buat. Jadi kerja Mee tang letak semua tu atas doh jee. Senang hidup kan? Huahuahua.. Senang jee nak buat. Jimat pun jimat. Sekadar nak bagi kenyang perut tu okayy lah :)

Cara Buat Pizza Sedap Murah Cepat: 
- Tumis bawang besar (sesuka hati banyak mana)
- Masukkan daging kisar (sebanyak yang nak makan)
- Sos tomato + Sos cili (secukupnya)
- Lada sulah (bagi bersin sikit) Kalau nak berapi masukkan cili api yang dah hiris kecikkecik.

Dah siap semua tu baru letak dekat atas doh. Kat sini tak ada resipi untuk buat doh. Google je nanti ada. Nak lagi senang pegi beli.. Kemudian tabur lada benggala, nenas, mayonis .. Lebih sedap lagi tabur Mozarella Cheese banyakbanyak. Panaskan ketuhar kejap, 10mnt pun takpe. Lepas tu masukkan Pizza tadi dalam ketuhar selama 15mnt/suhu 170'c .. Selamat mencuba! 




Terima Kasih Daun Keladi, Dah Bace Komen Lah Sekali :)

33 komen:

hnahdy said...

buat sendiri.. ada brapa lapis chesse?hehe

ℱᗩᖙᖺᓰᒪᗩ ᕼᗩᔕᔕᗩﬡ said...

waa , sedapnya nak jugakk :(

Razfira said...

huhu sedapnya!

krole said...

pergh!!! kre pizza homemade r ni...tabik spring!!!

Eiqa Almond said...

ape nie ape nie..
kite pun nak jugak makan pizza..
ketuhar tak rasa pape..
sedap nyeee..!!
Mee nie buat eiqa lapaaa laaa -,-

^^eKaTiKaH^^ said...

wahh, pandai jugak mee buat pizza.. mesti sedap.. hehe.. :D

Qu azniza ;) said...

.sumpah nampak sedaaap mee oiii! gua nak sikid.

najihahfara said...

nak jugak..meh pos kat sini 1 hehe

cik nana said...

sedappppppp nye piza. cheese tu tak tahan terliur !

Encik H said...

amboi..170°C ke? panas tu.....

fifie said...

Dulu fie selalu beli doh pizza dekat pasar tani Kb tu sekarnag dah takde, nie mee beli dekat mana ? jenama apa ?

-meeSUPERGIRL- said...

fie , mee beli dekat rmh . dekat panji. ado kedai mini market 24hours dpn klinik an nur. tok silap nma kdai tu D&G mini market ..

nik ros said...

bestnya.dapat buat sendiri.kat umh ni tak ade ketuhar so susah la,

Chic Na said...

sedapnya. bagi alamat rumoh mee. esok nk singgoh make tengahari. hihihi..

piko ija said...

nk jugak.....hehe

Cik Kay Jue said...

wah.... buat sendiri? resepi x lengkap la mee... bg la full resepi..

Fyfy Liew said...

Wah,lapar terus fy nampak entry ni. Hihi

Shasha Yacob said...

hamboi sodap nihh. saya pernah juag buat pizza dekat sekolah, memang terbaekkk. *pujidiri haha

boni kacak said...

wah...nampak menyelerakan lah... mohon buatkan untuk saya...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

Perghhh ni kalau letak cheese byk2 sedap gilerr nie..hehehe

intanfirdaus247 said...

Salam kunjung balas..tima kaseh terjah blog saya..:) wah sedap nih!

Myra Jay said...

Wahhh pandai buat sendiri ye... heheee ;)

Puas hati boleh boh bahan banyak2 kan :D

Azee Hana said...

alamak,,terliur la pulak...hmm...

Anisa Anuar said...

boleh take over pizza hut tak agak2..

Kesuma Angsana said...

wah2 hebat sungguh ni!

ayut said...

ok..tliur tgk..tfikir nk bt jgk dh ni..haishhh...kyg la prut Mee mcm ni :)

paripariputih said...

ish ish ish... sedapnya :P

cweet pinky said...

letak chese byk2 yang terliur tuh , argh ~

Nora Karim said...

haih... nampak sedap betul!!

Jna marcello said...

memang sedapp laa gamak nye klau tgk pix tu bersinar2 cheese nyeeeeeeee ;p

azizah :) said...

nampak sedap jugak tu...

Si Matatajam said...

Sedapnya....pergh! Sampai berpeluh ketiak tu..hik hik..

aku HaniAsyira said...

buat untuk sy satu mee!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...