Usah Bercinta Jika Belum BERJAYA



Buat apa kita bercinta jika belum berjaya? Birthday makwe/pakwe, bagi bearbear.. Gila tak suhhwittt! Guna duit siapa? Makbapak jugak. Topup, buat bergayut, texting berbebybabi, guna duit siapa? Makbapak jugak. Paling memalukan.. Tidak berkaitan dengan Cinta. Bangga.. Hisap rokok, hembus sana hembus sini. Suruh member snap gambor. Upload dekat facebook "asap sepoisepoi bak hang. Mampu?" .. Jangan nak poyoooo lah kau - kata Johan Raja Lawak. Sila bangga kalau duit yang mung beli rokok tu guna hasil titik peluh mung sendiri. BAKAR lah duit sendiri. Jangan duk BAKAR duit makbapak mung. Malu weh malu.

Peringatan untuk diri sendiri :) -mee







Terima Kasih Daun Keladi, Dah Bace Komen Lah Sekali :)

51 komen:

Shasha Yacob said...

memang sah orang bajet duit sendiri saja, sekali guna duit makbapak dia juga balik. memalu kan. -_-

shidaR said...

elloo..kak shida pakai duit sndri oke ^_^

eyzah zyrah said...

thats right . menarik entri nie :)

Aliff Haikal said...

terima kasih atas nasihatnye ni kak =D

Chic Na said...

err.. nasib baik dah keja. ;)

✿A I N A A✿ said...

betul tu.. nasib baik my fiance dah kerja.. everything guna duit dia.. tapi untuk kegunaan dia la.. ena masih under tanggungjawab my daddy, kadang2 je keluarkan duit sndri... =D

fifie said...

Hahaha. memang pun, budak2 yang couple tu tak payah lah nak sentap meroyan sangat nie tak siap papa mama dalam facebook. Haha

shedameor said...

makan dalam gituuuu. hihi

kyo_9 said...

dah berjaya baru leh bercinta?
kalau orang tu berjaya waktu umo dah lanjut camne ek?

Mk Syahir said...

hahahha..jangan poyooo lah kau :p

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

btol..kdg2 kita lupe..kena ada sikap muhasabah diri untuk lihat kesilapan dalam hidup kita...

Aiman Ayie said...

Aku ada tulis something tentang kaitan dengan cinta "Apa Itu Cinta"

last 3 post kot.

well, currently, the only money of my parents then im using is for my studies :D

yang lain semuanya hasil kerja part time.

gladdd. fuhhh

Myra Azraff said...

Yayyy saya setuju dengan mee :D
Itu prinsip saya ;)Tiada bercinta sebelum berjaya .

ana fatihah said...

Sangatlaa setuju..Kesian mak ayah kita penat2 cari duit nak bg kita blaja..Tp,senang2 jer kita gunakan untuk bnda2 xbrfaedah tu.
Duit yg mak ayah bg adalah amanah yg kita nak kena jaga.. :)

aswadz said...

mcm entri nak mkn org lak aku baca.

Aida Omar said...

haha betul2.. buang masa je kot.. pastu clash meroyan sengsorang :P

syiela said...

setuju sangat dengan Mee...ramai remaja sekarng hanyut dalam alam cinta

trah zain said...

malu ngat aih duk bangga dgn rete mak bapak,,eee

Kesuma Angsana said...

baguslah kalau sedar ni hehehehe

IntaNBerliaN said...

entry yg bagus utk remaja2.. :-)

paripariputih said...

Boleh jew bercinta walaupun sebelum kita berjaya... cuma perlu pandai bagikan cinta dan kerjaya atau pelajaran ^_^ kadang-kadang cinta itu adalah pendorong utk menguatkan lagi seseorang itu utk berjaya ^_^

shar90 said...

takpon,,, masok je loan.. hari pertame dah abis... ehhee xD

E'in said...

kalau org yg dh berkerja, leh x nak bercinta cikgu?

krole said...

huhuhu btul...tnggu brjaya bru brcinta~

faiq said...

selamat bkerjaya..jgn abeskn duit maka bapak..:)

sabry oppa said...

betul sgt tajuk entry tuu

dEdEQ dE wIshEs said...

DEQ PKAI DUIT SENDIRI TAWTAW .. HEHE .. BETOL GAK KAN AYAT TU ..

★ aIsyaH ★ said...

like2..

tak kemana pun cinta tanpa redha Allah ni kan..bfday mkwe pkwe egt..bfday mak ayah ada?sedih sy klo sy jd mak ayah mereka..hew2xD

boni kacak said...

walaupun agak pedas, tapi memang ada benarnya..hehehe :)

محمد رازيق said...

haha. setuju. banyak guna duit parents. macho diluar, tapi bukan duti sndiri. haha

eita said...

betol pun...

nasib akak tak...

cikji said...

memang maaaaalu

Eiqa Almond said...

hahhaa
Jangan poyo sangat..hahaa
betul tuu.. betul betul..

tirahzairi said...

jom couple dua...hihihi

cweet pinky said...

hahaha ,setuju sangat , teringat CP dlu pown jenuh hangat bercinta , tah pape ..

Niesa said...

nak belanja awek mkn guna duit mak bapak..bek tak yah..hehe..nasib baik dh keja..kalau nk byar balik duit2 yg kita pkai dr kecik mmg xmmpu la nk byar...

jaakechik said...

bercinta tak apa mee. asal pandai bawak diri dan asal tak abai pelajaran...heee....sbb jaa sendiri pon kawin mudah...kikiki...

Myra Jay said...

Budak2 sekarang kalau bab bercinta memang kalah orang yang da kawen bila nengok..

Tp kadang tu hubungan tak kemana kan, kata orang kalau setakat seluar kecik mak bapak beli, toksah mimpi nak bercinta ;D

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

haa setuju sangat!

akak selalu pesan kat adik2... lagi2 yg masih sekolah kan... kasi ayat tersentap je kat dorg tu

^^eKaTiKaH^^ said...

setuju sesangat.. spender pun mak bapak belikan, ade hati nak bercintan cintun..heeee

Shiyda Aqma said...

eh eh , kiter pn guna duit sendiri tauuuu . haha :P

Nurul Husna Mohd Hassan said...

nasib baik akak guna duit sendiri. hehe

ayut said...

:) nasihat yg direct to the point...sng cite...btul la tu...

Sarah Mohd Saleh said...

btul btul,tp bcinta bagai nak rak,berpapa mama.euwww.

Khairul Zamri said...

setuju sgt2 nga entri ini... ramai2 yg sibuk nk bercinta hari ini lg2 sibuk nk haburkan wang n benda tuk awek padahal pmpuan xnk pun kt die...hihi skdar pemandangan :)

Qu azniza ;) said...

cita2 penting!

shera haifa said...

setuju dengan tajuk entry nie..:)

Azee Hana said...

pakai duit ptptn x pe x???hii

Jna marcello said...

haaaaaaaaaaaaa SO TRUE!~~~
kekadang org yg da abes spm pun yg da bole kerja tp malas nk kerja pun sama jugak mee..menggunakan duet family hihihi ;)

#xpe laa duet mereka.

azizah :) said...

malu wei maluuuu

9n0L4 said...

bercinta lah selepas kawen. hee. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...