OH TIDAK 3 Lelaki VS 1 Perempuan




Pengalaman yang tak dapat dilupakan. Pengalaman pertama bagi Mee dan pengalaman yang paling teruk pernah Mee lalui .. Disebabkan 3orang lelaki. Petang tadi adalah hari pertama Mee berkerja disebuah syarikat elektronik sebagai kerani sahaja. Mee masuk je kerja Mee tengok sekeliling Mee semuanya pekerja lelaki. Mee sorang je perempuan.

Lukisan 3orang lelaki dekat belakang tu lukisan yang sangat MALAS. haha -_-"



Disebabkan Mee tak selesa, dalam pukul3 petang Mee cakap Mee nak pergi makan. Tapi sebenarnya Mee lari. Kihkihkih. Kejam kan? Mee call abang Mee dan suruh dia datang ambik dekat salah satu pusat membeli belah dekat kawasan tu. Mee dah bagitahu bos. Bos cakap "yee saya faham". Hum. Mee bukan apa. Bukannya diorang jahat. Tapi Mee nih. Mungkin cerewet. Tah lah. Sebab Mee tak selesa. Faham faham lah kan.

Anda Terlepas Entri Ini :-
Iklan Menyakitkan Hati
Peminta Sedekah Pemalas?



Terima Kasih Daun Keladi, Dah Bace Komen Lah Sekali :)

49 komen:

Everything's Everythings said...

Biasalah tu, tak kenal lagi mestilah berjaga2 kan? ^^
Lepas ni suruh lah boss tmbah pekerja perempuan pulak ;D

Fyfy Liew said...

Fy faham. Mee bukan cerewet tapi memang patut pun Mee rasa tak selesa bila dalam situasi macam tu.

Jna marcello said...

styleeeee hehehe
klau rsa tak selesa pn susah nk kerja ye tak?

azizah :) said...

kalau jijah pon dah tentu cabut lari.. takut woo~

boni kacak said...

macam mana ni kalau kerja kat kilang yang semuanya lelaki je ni??haha.lagi tak selesa tu

cci said...

ehehhe... kalo cci pon x selesa.. ye lah.. cam dorang tu tuk ngadap kita jerk..

fifie said...

People wont blame you mee, kalau fie dekat tempat mee pun fie tak nak lah. Dengan nak solatnya, ke tandasnya. Seram pulak bila fikir kita sorang je perempuan.

caliph shuriken said...

smoga dapat option yg lebih baik nanti ^^

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, kalau kite pun mesti kekok.. semuanya lelaki. tak ada teman berbual, means perempuan..hihi

Ikmal said...

Assalam, hahaha... biasalah tu... kena biasakan diri dulu, insyaAllah nnti lama2 taklah kekok bila bekerja dngn lelaki tu... Apa yg penting jga diri.... (^_^)

Si Matatajam said...

Kalau M pun tak selesa gak dalam keadaan tu...cabutttttttt..hi hi...M klik2 Nuff kat sini

Iffah Afeefah said...

serem la plak sensorng je kan

ksmpulan benti kje terus la eh

Suara Hati said...

wahhh ..best tak first day kerja ? hihi comel lukisan :)

Aliff Haikal said...

Mee berhenti kerja ke ?

TiranaAduka said...

salam mee.
Ta faham sgat keadaan tu..sabo ye... Ahakzz.. :)

MingHuiRaingerz said...

tak leh tidur, argh,,, baca blog supergirl larh :)

Nurul ain said...

eh, kadang-kadang bahaya jugak kalau sorang-sorang je perempuan...

Anum said...

hehe

are_lin@yu said...

bhya jgk kan klu kita ja sorang prmpn..klu ada tman xpalah jgk..klu ayu pn mgkin wat bnda yg sama kot..hihi

dya bunga said...

hahaha,,blh plak lari..

ayut said...

bile surrounded by lelaki mmg payah..pham2x.pernah lalui time praktikal dulu :)

nur anis said...

yup..kalau saya pun tak selesa....tak ada teman borak, tak ada teman gosip...

IntaNBerliaN said...

maksudnya, mee terus berhenti kerja la ek..

Mrs Lurve said...

keje dkt tempat mcm tue, memangla ramai lelaki..asalkan diorg xganggu dan kita tahu jg batasan..itu dh ok. Sy dulu masa awal2 masuk keje, bos pgl meeting, sekali tgk..19org lelaki, sy sorg je pempuan..malu jgn ckplah..dh la freshiekan. tp diorg ok..so xde rasa kaget sgt

zulhilmi tempoyak said...

erk.... keje kat mn tu.. nk cari kje ni.. ;p

Bitt (doubeIS) said...

kalau u sorang jek pompuan parah gak tu..melainkan u dah biasa bekerja dengan lelaki...

unsecretostory said...

untuk mula-mula kan . nanti dah lama sikit okey laa tue :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

dah lama2 nnt... ok laa..

moon dulu xselesa gak bekerja... dikelilingi 9 org lelaki.. hnya moon sorg je pompuan..

now, dah hampir 3 tahun keje.. ok je kan...

Aishah Jahirah said...

faham mee...kalau dah rasa xcomfort tu mmg nk buat keje pn payah.

Dezee said...

Heh..sometimes Dezee pun lari jugak dari ketidak selesaan mcmni. XD

aswadz said...

pastu quit ke?

aku HaniAsyira said...

kiranya tak jadi kerja ke?? sy dulu penah gak jadi macam tu..

inche hlovate said...

Ehh ni lari terus tak balik2 ke ape??

syiela said...

kihkihkih.. sampai hati ko melarikan diri noks :)

Myra Jay said...

Kenapa?? Diorang kacau Mee ke sampai Mee tak selesa sampai lari terus ni :)

MJ dulu keje tempat lama semua lelaki, MJ sorang je pompuan :)

Ema Blog said...

memang susah juga kalau kerja di kelilingi dengan lelaki..tp mungkin sebab mee still baru kan

shinji izac said...

lari ke terus behenti? hahahaha... rugi taw~

.::: Princess MOMOY :::. said...

lor...kenapa dear tak ignore saja mereka tu

shidaR said...

kalo asyik lari smpai bila nk kje lama nih haihhh~

Pykaa Pdott said...

kalau pyka jdi mee pon pyka akan buat benda yang sama , tak selesa , malu semua ada . hehe

kaishin said...

kalo keadaaan sebaliknya macamana la agaknya yer..hehe

KY said...

ye lahhh..semua lelaki, memang tak selesa pun, nak buat macam mana lagikan? cabutttt....heeeee

Yousof said...

Kalau laki dikelilingi perempuan macam tu pun mestilah tak selesa jugak.. ;P


Maksudnya kau lari untuk hari tu saja atau lari terus ye??

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kadang2 kena hati2 jugak :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

kuatkan semangat dear
cuba hadapi jangan terus lari jika nak maju ok dear ?
gud luck =)

Chic Na said...

walaupun tak jahat, tetap kena berjaga2. ;)

dEdEQ dE wIshEs said...

AIK AIK .. XMO LARIK2 .. HEHE

Yana Libra said...

alamak, saya kat tmpt baru nanti sy sorang aje pmpn kat department saya..huhu..

Shasha Yacob said...

tapi , best ouu dapat kawan lelaki, lelaki lebih fham dari prempuan, as my mother said la. hii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...